пʼятниця, 12 березня 2021 11:14

Із родичів роблять компост для рослин

Із родичів роблять компост для рослин
Процес террамації відбувається в спеціальних ящиках / KOIN

Чоловік у США відкрив бізнес на тому, що переробляє тіла покійників у компост, який можна використати для удобрення рослин.

Підприємець Міка Трумен залишив комфортну кар'єру в сфері фінансів 2019-го після того, як виявив, що перетворення в компост людських тіл у Вашингтоні законне. Це породило в нього ідею створення власного бізнесу. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труна з тілом лежить 2 тижні в хаті, бо через Covid-19 немає місць на цвинтарях

Трумен заснував фірму Return Home. Вона дозволяє перетворювати тіла близьких в компост після змішування трупів з водою, тирсою і люцерною, щоб пришвидшити розкладання. Через 30 днів після прибуття на фірму м'які тканини розкладають, а потім зуби і кістки кладуть у землю, щоб створити суміш. Пройшовши складну процедуру, компост доставляють родичам загиблого через 30 днів в спеціальній урні. Міка вважає, що в найближчі роки його бізнес матиме успіх. Спочатку він випробував ідею на свинях.

"Тепер у нас може бути природний процес, яким раніше займав тисячі років. Стоїмо поруч з близькими, прощаємося з ними і покриваємо їх органічними матеріалами, які вибираємо самі. Цей процес дозволяє родичам попрощатися з коханою людиною так, щоб це було приємно", - каже Трумен.

Сім'ї можуть використовувати компост для посадки дерев, квітів чи овочів. Процедура террамації коштуватиме близько $5 тис. Також Міка планує створити зону прощання, де близькі зможуть попрощатися, як на панахиді, якщо захочуть.

Очікується, що штати Каліфорнія, Колорадо і Орегон підуть стежкою Вашингтону і узаконять террамацію.

Зараз ви читаєте новину «Із родичів роблять компост для рослин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі