пʼятниця, 11 вересня 2020 14:15

Дослідника індіанців застрелили з лука

Дослідника індіанців застрелили з лука
Рейлі Франціскато / bhaz.com.br

У бразильській Амазонії застрелили з лука провідного експерта з дослідження віддалених племен індіанців Рейлі Францискато.

56-річний Францискато займався самобутністю індіанських племен Амазонії та створенням заповідників для їх збереження. Займався цим у Fundaсao Nacional do Іndio. Про це пише британська The Daily Mail.

Минулої середи дослідник прибув для встановлення контактів із племенем у лісах біля заповідника "Уру-Еу-Вау-Вау", біля кордону з Болівією. Плем'я досі не зустрічалося з цивілізацією. Францискато попросив у влади поліцейську охорону.

Із наближенням до поселення племені у Францискато влучила стріла. Поцілила в серце. Він вирвав її, пробіг ще 50 м, тоді помер.

"На жаль, місцеві племена не здатні відрізнити друга від ворога, якщо йдеться про тих, хто прийшов із зовнішнього світу", - сказав колишній глава Fundaсao Nacional do Іndio Сідні Поссуело.

Уру-Еу-Вау-Вау поділено на кілька груп. Три відносно досліджені, а з двома іншими племенами ще не вдалося встановити зв'язок. Цим і займався дослідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повернення назад не буде" - лісові пожежі загрожують усьому світу

Активісти, які досліджують бразильські племена, звинувачують владу в неприязні до корінних народів. Вказують, що президент Жаїр Болсонару скоротив видатки на дослідження племен і захист навколишнього середовища Амазонії.

З початку вересня в Амазонії зафіксовано понад 12 тис. пожеж - удвічі більше, ніж за цей же період торік. За словами активістів, багато з них підпалили люди, які займаються незаконним вирубуванням лісів.

Зараз ви читаєте новину «Дослідника індіанців застрелили з лука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі