пʼятниця, 09 березня 2018 14:48

Горбачов попередив про глобальну катастрофу для людства

Горбачов попередив про глобальну катастрофу для людства
Горбачов закликав скликати саміт ООН для обговорення гонки ядерних озброєнь. Фото КиївПост

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов закликав скликати саміт ООН для обговорення гонки ядерних озброєнь.

"Пропоную негайно скликати надзвичайну сесію Генеральної Асамблеї ООН або засідання Ради Безпеки ООН на рівні глав держав для обговорення ситуації з гонкою ядерних озброєнь і небезпеки глобальної катастрофи. Думаю, не слід покладати всі надії тільки на президентів. Дві людини не зможуть розгребти всі завали, що виникли не вчора, а зберігались багато років. Потрібен діалог на всіх рівнях і мобілізація зусиль. Це величезний інтелектуальний потенціал, його треба використовувати в інтересах миру", - вважає Михайло Горбачов, екс-лідер СРСР.

На думку Горбачова, глобальна катастрофа загрожує людству, адже подібна ситуація була в 1953 році.

"Насамперед - не опускати руки! Вимагати від світових лідерів повернення на шлях діалогу, переговорів. Головна відповідальність за вихід із нинішньої небезпечної ситуації лягає на лідерів США і Росія. Арсенали двох держав як і раніше незрівнянно великі в порівнянні з іншими країнами. Від цієї відповідальності вони не мають права ухилятися. Переважна більшість людей і в Росії, і в Америці погодиться: війна не може й не повинна бути способом вирішення проблем ", - повідомив екс-президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін показав ракети, випробування яких закінчилось невдачею.

1 березня в посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін заявив про створення новітньої зброї, зокрема крилатої ракети з надпотужною ядерною установкою, підводного безпілотника і новітньої лазерної зброї.

Путін заявив, що не блефує, тому не слід розгойдувати човен "по імені планета Земля", вводячи проти РФ санкції та інші обмеження. НАТО відреагувало на загрозу масштабними навчання біля кордонів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Горбачов попередив про глобальну катастрофу для людства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі