четвер, 19 серпня 2021 10:59

Голодні мавпи захоплюють магазини, вимагаючи їжі

Голодні мавпи захоплюють магазини, вимагаючи їжі
Мавпи штурмують тайський магазин / VIRAL PRESS

Банда голодних мавп 12 серпня захопила магазин у тайському місті у відчайдушних пошуках їжі.

Але десятки приматів промахнулися, захопивши магазин запчастин для механіків у тайській провінції Лопбурі. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені виявили новий вид мавп

Мавпи, які звикли до харчових відходів, місяцями голодували через пандемію Covid-19, що зруйнувала туристичну торгівлю в цьому районі.Здебільшого їхнє харчування залежало від того, що залишить натовп туристів. Це призвело тепер до того, що тварини залазять у будинки й магазини в пошуках їжі. Голодні тварини захоплюють також житлові будівлі, поки власники не принесуть їм щось поїсти.

"Нашому начальнику магазину подобалися мавпи. У нього є домашня, яка жила з ним і водила його в магазин. Коли прийшли дикі мавпи, він дав їм трохи їжі, тому що вони були голодні. Йому було шкода тварин. Зрештою, група покинула магазин і вирушила на пошуки їжі в інше місце", - сказав продавець-консультант.

Місцева влада знає про те, що голодні мавпи бродять у місцевості. У Лопбурі, приблизно в 150 км на північ від столиці Бангкока, живе велика популяція диких мавп. Місцеві вважають, що їм пощастило, і щороку вшановують приматів під час святкувань.

В Індії мавпи здійснюють набіги на магазини з алкоголем. Крадуть і п'ють. Якщо господар магазину або продавець пробують забрати пляшку, кусаються. Власники магазинів навіть не можуть віднадити тварин печивом або іншим ласощами.

Зараз ви читаєте новину «Голодні мавпи захоплюють магазини, вимагаючи їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі