четвер, 05 листопада 2020 17:02

Глава Amazon продав акцій компанії на $3 млрд

Глава Amazon продав акцій компанії на $3 млрд
Джефф Безос / Reuters

Глава Amazon Джефф Безос продав акції компанії на суму понад $3 млрд, скориставшись 75% зростанням вартості фірми цьогоріч.

Генеральний директор Amazon не пояснив, чому продав так багато. Але він регулярно продає їх, часто використовуючи кошти для фінансування своєї космічної компанії Blue Origin та інших бізнесів. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найзаможніша жінка світу багато жертвує на благодійність

Мільярдери з великими активами зазвичай диверсифікують інвестиційні портфелі, щоб не класти всі яйця в одну корзину. Безос також вже розпродав велику кількість акцій у серпні та лютому 2020-го.

Загалом, цьогоріч він продав акцій Amazon на суму понад $10 млрд. 2019-го - лише на $3 млрд.

Крім інвестицій в Blue Origin та інші бізнеси, Безос недавно заснував фонд у $10 млрд для боротьби зі зміною клімату.

Минулого місяця Blue Origin запустила ракету для майбутнього космічного туризму на краю атмосфери Землі. Це був 13-й випробувальний політ ракети New Shepard, але вона ще не літала з пасажирами на борту.

За даними Bloomberg Billionaires Index, Безос залишається найбагатшою людиною на світі. Його статки - $191 млрд, що на $76 млрд більше, ніж мав на початку 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Глава Amazon продав акцій компанії на $3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі