понеділок, 09 липня 2018 14:10

Гімнастку заарештували за танці в Instagram

Гімнастку заарештували за танці в Instagram
Іранську гімнастку заарештували за відео в Instagram

В Ірані заарештували гімнастку Маеде Ходжабір, 18 років. Дівчина виклала в Instagram відео, на якому вона танцює у власній спальні.

Дівчину-підлітка звинувачують у грубому порушенні моральних норм. Не тільки своїми танцями, а й непокритою головою вона порушила іранські закони. З'являтись на публіці без хіджаба в Ірані суворо заборонено, пише The Independent.

Маеде каже, що танцями хотіла лише збільшити кількість підписників на своїй сторінці.

На сторінку дівчини в соціальній мережі підписані понад 55 тис. людей. Там викладені понад 300 відео з її танцями в іранському та східному стилях.

Ще троє осіб заарештували за такими звинуваченнями у попередні тижні.

Іранська поліція заявила, що планує закривати всі подібні Instagram-сторінки. В Ірані діє жорстка інтернет-цензура. Instagram, як і інші соціальні мережі (Facebook, Twitter, YouTube, Telegram) періодично блокують в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані до в'язниці посадили жінку, яка привселюдно зняла хіджаб

Проте мільйони іранців продовжують користуватися сайтами за допомогою проксі-серверів та віртуальних приватних мереж.

Парламент Данії проголосував за заборону носити головні убори, що закривають у громадських місцях обличчя. З 1 серпня в країні ці елементи одягу будуть поза законом.

Ідеться про традиційні ісламські бурку чи нікаб, також про вуаль тощо.

Зараз ви читаєте новину «Гімнастку заарештували за танці в Instagram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі