понеділок, 03 червня 2024 09:13

Німеччину накрила наймасштабніша за останні 20 років негода
3

На півдні Німеччини оголосили евакуацію населення
Фото: DPA
На півдні Німеччини оголосили евакуацію населення
На півдні Німеччини оголосили евакуацію населення

Німеччина потерпає від повеней.

Евакуація загрожує новим районам, повідомляє Spiegel.

"У двох німецьких землях ситуація залишається складною і місцями погіршується. Стихія продовжує набирати сили у деяких районах землі Баден-Вюртемберг східніше Штутгарта. У районі Геппінген вранці у понеділок адміністрація закликала мешканців пакувати найнеобхідніші речі та очікувати евакуації на верхніх поверхах. Триває евакуація у муніципалітеті Рудерсберг, де багато людей виявились заблоковані водою у своїх будинках", - пише видання.

У місті Есслінген-на-Неккарі рівень води продовжує підніматися, пік очікують уже сьогодні вдень. Там триває будівництво тимчасових дамб, аби запобігти підтопленню центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На авіашоу зіткнулися літаки: один з пілотів загинув

У Баварії ситуація також залишається складною.

"Із п'ятниці через стихію змушені були залишити домівки понад 3 тис. людей. У 10 районах оголошено надзвичайну ситуацію", - оголосило земельне Міністерство внутрішніх справ ФРН.

У містечках над Дунаєм у понеділок очікують погіршення ситуації і пік повені. Для цих районів оголошено найвищий рівень попередження.

У містечку Кельгайм рівень Дунаю може досягти максимуму за останні 20 років.

Влада німецької федеральної землі Баварія закликала до евакуації мешканців регіонів, яким загрожує затоплення на тлі сильних дощів.

Через підвищення рівня води у Дунаї та його притоках оголошено режим природної катастрофи у 10 баварських комунах.

Зараз ви читаєте новину «Німеччину накрила наймасштабніша за останні 20 років негода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі