понеділок, 20 травня 2024 09:38

Фінляндія допускає часткове відкриття кордону з РФ

Фінляндія допускає часткове відкриття кордону з РФ
Фінляндія має бажання нормалізувати ситуацію, але все залежить від Москви. Фото: pixabay.com

Прем'єр Фінляндії допустив часткове відкриття кордону з Росією.

Кордон Фінляндії з РФ можна буде спробувати частково відкрити, коли буде ухвалено так званий закон про видворення, заявив фінський прем'єр-міністр Петтері Орпо в інтерв'ю Yle.

"Згідно з розвідданими, Росія не змінила свою політику і ситуація на кордоні залишається незмінною. Водночас є всі підстави вважати, що якщо ми відкриємо прикордонний пункт, люди майже напевно прибудуть туди", - сказав він.

Попри те, що з приходом весни на кордоні не було помічено зростання незаконних перетинів, у РФ біля кордонів Фінляндії тисячі людей все ще чекають можливості перетнути фінський кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Фінляндії сказав, як досягти миру в Україні

Законопроєкт, що передбачає повернення прохачів притулку в Росію, буде подано на розгляд парламенту наступного тижня. За словами прем'єра, у Фінляндії є бажання нормалізувати ситуацію, але все залежить від Москви.

"Коли закон ухвалять, ми постараємося обережно відкрити кордон. Ми могли б спробувати почати з одного прикордонного пункту. І якщо по обидва боки кордону буде налагоджена співпраця, це дасть можливість відкрити й інші", - зазначив Орпо.

Фінляндія планує якнайшвидше побудувати завод з виробництва вибухівки в тротиловому еквіваленті. Це пов'язано із суттєвим попитом на відповідну речовину в Європі через війну РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія допускає часткове відкриття кордону з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі