четвер, 25 квітня 2024 15:52

Європарламент ухвалив резолюцію щодо "виборів Путіна"

Європарламент ухвалив резолюцію щодо "виборів Путіна"
Європейський парламент проголосував за резолюцію щодо виборів в Росії. Фото: pravda.com.ua

Європейський парламент 25 квітня ухвалив резолюцію щодо президентських виборів в РФ.

Їх визнали недемократичними, а проведення на окупованих територіях - нелегітимним. Про це повідомляє 24 Канал.

За резолюцію проголосували 493 депутати, 11 виступили проти, ще 18 - утрималися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц сказав, коли буде сенс говорити з Путіним

Євродепутати закликали країни запровадити санкції проти причетних до організації та проведення незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України.

"Вони проводилися на незаконно окупованих територіях України і навіть усередині Росії не були ані вільними, ані справедливими, не відповідали елементарним міжнародним виборчим стандартам, а отже, не мали демократичної легітимності", - йдеться у документі.

У резолюції також наголошується, що проведення виборів на окупованих територіях є грубим порушенням суверенітету України, а місцевих жителів "примушували голосувати в присутності озброєних російських солдатів".

Документ направлять верховному представнику ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозепу Боррелю, Раді ЄС, урядам та парламентам держав-членів, Раді Європи, ОБСЄ та проінформують російську владу.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала визнати нелегітимність Володимира Путіна як президента Російської Федерації.

Документ нагадує, що Путін перебуває при владі безперервно з 2000 року, а поправки до конституції РФ, прийняті в липні 2020 року і визнані нелегітимними Венеціанською комісією та Асамблеєю, дозволяють йому залишатися на посаді до 2036 року.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент ухвалив резолюцію щодо "виборів Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі