понеділок, 26 вересня 2022 13:28

Євро і фунт стерлінгів досягли рекордного мінімуму

Євро і фунт стерлінгів досягли рекордного мінімуму
Фунт стерлінгів і євро впали до рекордних мінімумів. Фото: pexels.com

26 вересня фунт стерлінгів впав до рекордного мінімуму. Також євро досяг нового 20-річного мінімуму стосовно долара.

Це сталося через побоювання трейдерів, що економічний план нового уряду Великої Британії створить напругу у фінансовому секторі. Про це повідомляє Reuters.

Водночас стрімке падіння фунта стерлінгів допомогло долару США досягти нового максимуму за 20 років проти кошика основних валют.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде із цінами на бензин після повернення акцизів: відповідь міністерства

Фунт стерлінгів впав на 4,9% до історично найнижчого рівня в $1,0327. Потім стабілізувався близько $1,05425, що на 2,9% нижче закриття попередньої сесії.

23 вересня фунт впав на 3,6%. Тоді новий британський міністр фінансів Квасі Квартенґ заявив про історичне зниження податків за рахунок найбільшого збільшення запозичень з 1972 року.

"Євро також досяг нового 20-річного мінімуму до долара через "тліючі" побоювання рецесії через енергокризи на тлі ескалації війни в Україні і виборів в Італії", – пише агентство.

У Нацбанку України прогнозують, що курс валют залишатиметься без змін. У серпні резерви НБУ становили понад $25 млрд. Порівняно з липнем – це понад 15% зростання. На це позитивно вплинули зовнішні надходження. Уряд України отримав $4,8 млрд, що позитивно впливає на курс гривні.

Зараз ви читаєте новину «Євро і фунт стерлінгів досягли рекордного мінімуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі