вівторок, 05 грудня 2023 12:11

Ескадра літаків ВМС США зникла над Бермудським трикутником

Ескадра літаків ВМС США зникла над Бермудським трикутником
Аналогічний політ 5 літаків Avengers приблизно в той самий час / Wikipedia

5 грудня 1945-го о 14:10 5 літаків ВМС США Avenger, що належали до складу Рейсу-19, злетіли з авіабази у Флориді. Мали виконати звичайний 3-годинний тренувальний політ. Рейс-19 мав летіти на схід на 193 км, на північ на 117 км, а потім назад через останній відрізок - 200 км, щоб повернутися на базу. Ніхто не повернувся.

Через 2 години після початку польоту командир ескадри, що літав в цьому районі більше пів року, повідомив, що його основний і резервний компаси вийшли з ладу і місцезнаходження невідоме. На інших літаках сталися раптом такі самі дивні несправності приладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бермудському трикутнику натрапили на зниклий корабель

Ескадра встановила зв'язки з наземною радіостанцією, щоб визначити своє місцезнаходження, але жодна спроба не була успішною. Після ще 2 годин плутаних повідомлень від пілотів о 18:20 почулася незрозуміле переривисте повідомлення від командира, який, мабуть, закликав пілотів підготуватися до одночасної зупинки літаків через брак палива.

Тоді кілька наземних радіолокаційних станцій нарешті визначили, що Рейс-19 знаходився десь на північ від Багамських островів і на схід від берегів Флориди. О 19:27 вилетів пошуково-рятувальний літак Mariner з екіпажом 13 осіб. 3 хв. по тому літак Mariner повідомив на базу, що місія триває. Більше про Mariner ніхто не чув.

Пізніше з'явилося повідомлення з танкера, що плив біля берегів Флориди, про те, що помічено вибух далеко в морі о 19:50. Зникнення 14 осіб з Рейсу-19 і 13 осіб з Mariner призвело до одного з найбільших на той момент пошуків у повітрі та на морі. Сотні кораблів і літаків прочесали тисячі кв км Атлантичного океану, Мексиканської затоки, віддалені місця Флориди. Жодних слідів тіл чи літаків не виявили.

Хоча офіцери ВМС США стверджували, що останків 6 літаків і 27 чоловік не знайшли, бо їх знищив шторм, який незабаром пройшов, історія про втрачену ескадру допомогла закріпити легенду про Бермудський трикутник в Атлантичному океані, де кораблі та літаки безслідно зникають.

Бермудський трикутник простягається від південних берегів США до Бермудських островів і до атлантичного узбережжя Куби та Санто-Домінго.

Зараз ви читаєте новину «Ескадра літаків ВМС США зникла над Бермудським трикутником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі