пʼятниця, 11 жовтня 2024 20:40

ЄС запровадить перші санкції проти Ірану за постачання ракет РФ

ЄС запровадить перші санкції проти Ірану за постачання ракет РФ
ЄС запровадить перші санкції проти Ірану за постачання ракет РФ. Фото: mind.ua

14 жовтня ЄС запровадить санкції проти фізичних осіб та організацій Ірану за передачу балістичних ракет РФ.

Ці санкції стосуватимуться фізичних осіб та організацій, повідомляє Reuters.

Відомо, що це буде перший санкційний пакет проти Ірану за постачання балістичних ракет росіянам. Співрозмовник агенства повідомив, що санкції стосуватимуться як окремих осіб, так і організацій, проте він не навів подальших деталей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані вважають, що Росія має перед ними зобов'язання: Путін не дотримується своїх обіцянок щодо поставок, - The Telegraph

Зазначається, що раніше міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Великої Британії заявили, що вживатимуть негайних заходів для скасування двосторонніх угод про повітряне сполучення з Іраном.

Крім цього, вони продовжуватимуть запроваджувати санкції проти юридичних і фізичних осіб і працюватимуть над запровадженням обмежень проти авіакомпанії Iran Air.

Кандидатка у президенти США Камала Гарріс закликала тиснути на всі сторони конфлікту на Близькому Сході.

"Зараз робота, яку ми проводимо на дипломатичному рівні з керівництвом Ізраїлю, полягає в тому, щоб чітко роз'яснити наші принципи, які включають необхідність гуманітарної допомоги, необхідність припинення цієї війни, необхідність укладення угоди, яка б звільнила заручників і забезпечила припинення вогню. І ми не збираємося зупинятися в плані тиску на Ізраїль і на регіон, включаючи арабських лідерів", - заявила Гарріс.

Зараз ви читаєте новину «ЄС запровадить перші санкції проти Ірану за постачання ракет РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі