субота, 26 березня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС не хоче війни більшого масштабу, але Росія має заплатити ціну — Боррель

ЄС не хоче війни більшого масштабу, але Росія має заплатити ціну — Боррель
Боррель підсумував, що ЄС потрібно більше верховенства закону на міжнародній арені і більше балансу сил. Фото: Getty Images

У Європі не хочуть, щоб війна в Україні переросла в щось більше.

Однак ЄС хоче натиснути на Росію, аби та заплатила ціну за ескалацію, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель на на міжнародній конференції "Форум Дохи".

"Ми підтримуємо Україну без нагнітання ескалації, ми не хочемо конфлікту більшого масштабу, але разом з тим ми хочемо натиснути на Росію з усією силою для того, щоб вона заплатила ціну", - заявив Боррель.

При цьому Боррель підкреслив, що криза в Україні є глобальним, а не тільки європейським питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі паніка через відмову європейських країн від купівлі російського газу - Шольц

"Україна - це світове питання, тому що якщо країна може нав'язати силу і зруйнувати міста і перетворити Маріуполь на європейський Алеппо, тоді ми всі в небезпеці. Якщо ми дозволимо Путіну контролювати Україну, тому що у нього більше вогневої потужності, то хто буде наступним?"- заявив він.

Боррель підсумував, що ЄС потрібно більше верховенства закону на міжнародній арені і більше балансу сил.

"Європа повинна підтримувати міжнародний порядок, заснований на правилах, а не на конкуренції сировинних сил, і ділитися силою з глобальним Півднем", - підкреслив він.

Лідери країн Європейського союзу на саміті в Брюсселі погодили створення Трастового фонду солідарності з Україною. Кошти підуть на відбудову країни після закінчення війни з Росією.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не хоче війни більшого масштабу, але Росія має заплатити ціну — Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі