четвер, 08 лютого 2018 23:28

Екс-міністра фінансів Румунії засудили до 8 років в'язниці

Екс-міністра фінансів Румунії засудили до 8 років в'язниці
Екс-міністр фінансів Даріус Валков. Фото: InfoResist

У Румунії екс-міністр фінансів Даріус Валков отримав 8 років в'язниці. Його звинувачують у використанні свого впливу, відмиванні грошей і укладанні угод, несумісних з його посадою.

Відповідне рішення ухвалив Верховний суд Румунії, повідомляє Romania TV.

Валков, який зараз обіймає посаду державного секретаря і провідного радника прем'єр-міністра Віоріки Денчіле, є одним з головних осіб, які розробляли стратегію управління керівної Соціал-демократичної партії.

Антикорупційна прокуратура в 2015 році звинуватила Валкова у вимаганні хабара від бізнесмена, який попросив його застосувати свій вплив, щоб допомогти його компанії виграти публічні торги.

В обмін на це Валков попросив 20% вартості контракту, а потім відмив гроші. Прокурори конфіскували у нього три золоті злитки, 172 картини вартістю близько 1 мільйона євро, і заморозили його рахунку для відшкодування збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бангладеш екс-прем'єра посадили у в'язницю через корупцію

Під час судового розгляду Валков звинуватив антикорупційних прокурорів в обмані, оскільки вони нібито обіцяли йому більш м'який вирок, якщо той визнає торгівлю впливом.

У Бангладеш екс-прем'єр-міністра 72-річну Халеду Зію засудили до 5 років позбавлення волі через корупцію.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністра фінансів Румунії засудили до 8 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі