середа, 08 лютого 2017 14:35

Екс-главу МВФ підозрюють у шахрайстві на €6,8 млн

Екс-главу МВФ підозрюють у шахрайстві на €6,8 млн

Колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Родріго Рато підозрюють у шахрайстві на суму €6,8 млн у період з 2004 по 2015 рік.

Про це повідомляє "112.ua" з посиланням на видання El Pais.

Звіт по справі Рато передало в суд Національне бюро з розслідування випадків шахрайства при Податковій службі Іспанії.

Підозрюваний не згоден зі звинуваченнями. Вважає, звіт містить неправдиву чи помилкову інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк попередив про нове шахрайство

Минулого року в Іспанії розпочався процес про фінансове шахрайство. По ньому проходять 65 осіб, зокрема і Рато. Справа пов'язана з "чорними картами" Bankia. На них зберігалися кошти, які приховували від податкових служб.

Родріго Рато раніше обіймав посади віце-прем'єра Іспанії (1996-2004), директора-розпорядника МВФ (2004-2007) і президента Bankia (2010-2012).

Після відставки Рато 2012-го Bankia зіткнулася із серйозними фінансовими проблемами й попросила допомоги в уряду. Банк частково націоналізували. Допомогу банківській системі Іспанії довелося надавати з фондів Євросоюзу. Це призвело до кризи в єврозоні і поставило Іспанію на межу банківського краху.

У квітні 2015 року Рато затримали за підозрою в ухилянні від сплати податків, відмиванні грошей і незаконному привласненні майна. У його будинках і офісі провели обшуки. За кілька годин після цього Рато відпустили. Під час розслідування в жовтні 2015-го суд залишив його на волі. У лютому 2016 року стало відомо, що Родріго Рато постане перед судом за звинуваченням у шахрайстві з кредитними картками.

Зараз ви читаєте новину «Екс-главу МВФ підозрюють у шахрайстві на €6,8 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі