понеділок, 13 січня 2020 11:17

Єдина іранська медалістка Олімпійських ігор відмовилася виступати за країну

Єдина іранська медалістка Олімпійських ігор відмовилася виступати за країну
Іранська спортсменка відмовилася виступати на Олімпійських іграх за країну. Фото: "EPA"

Єдина іранська медалістка Олімпійських ігор, Кімія Алізаде, залишила країну.

21-річна спортсменка розповіла в соціальних мережах, що поїхала з Ірану, бо не бажає бути співучасницею "лицемірства, брехні, несправедливості та підлабузництва", передає BBC.

Вона назвала себе "однією з мільйонів пригноблених жінок в Ірані".

"Я одягала все, що вони мені говорили, і повторювала все, що наказували. Кожне речення, яке вони наказували, я повторювала. Ніхто з нас не має для них значення, ми просто інструменти", – наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська фехтувальниця Харлан виборола "золото" Гран-прі в росіянки

Алізаде додала, що, хоча уряд використав її спортивний успіх з політичною метою, чиновники принижували її зауваженнями на кшталт "Жінка не має розмахувати ногами".

Спортсменка не повідомила, де вона перебуває, хоча є припущення, що вона тренується в Нідерландах.

Кімія Алізаде стала частиною спортивної історії Ірану 2016-го, коли на Олімпіаді в Ріо виграла бронзову медаль з тхеквондо.

Але у своїх публікаціях у соцмережах вона сказала, що чинний режим Ірану використовував її успіх як пропагандистський інструмент. Проте спортсменка підкреслила, що залишиться "дитиною Ірану", хоч де вона буде.

Алізаде сподівається змагатися на Олімпіаді в Токіо 2020-го, але не під прапором Ірану.

13 січня літак авіакомпанії Thai Airways здійснив вимушену посадку в міжнародному аеропорту Шрі-Ланки Бандаранаїке. Двом пасажирам стало зле, пізніше вони померли.

Зараз ви читаєте новину «Єдина іранська медалістка Олімпійських ігор відмовилася виступати за країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі