понеділок, 28 жовтня 2024 15:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда звернувся до прихильників територіальних поступок України

Дуда звернувся до прихильників територіальних поступок України
Президент Польщі Анджей Дуда відповів політикам, які виступають за територіальні поступки України. Фото: ukrreporter.com.ua

Президент Польщі Анджей Дуда засудив представників деяких західних країн, які закликають Україну до територіальних поступок Росії.

Він пропонує їм уявити себе на місці України. Про це Дуда сказав в інтерв'ю Sunday Times.

"Якщо ви такі щедрі щодо Росії, чому б не віддати їй шматок своєї землі? Чому будь-яка суверенна країна повинна задовольняти Росію? На якій підставі, дозвольте запитати, Росія заслуговує на щось - особливо на чужу територію?", - сказав Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не все залежить від виборів у США": Зеленський висловився про можливість припинення вогню

За його словами, будь-які поступки Москві, навіть найменші, стали б "катастрофічною помилкою". Польський президент вважає, що послаблення позицій або територіальні поступки лише заохотили б Росію до подальших агресивних дій.

Однак, Дуда ухилився від прямої відповіді на запитання, чи здатна Україна повністю відновити контроль над усією своєю територією.

За його словами, Росія має чисельну перевагу, але Дуда не дав конкретної оцінки щодо перспектив повного відвоювання Україною своїх земель.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді міг би вплинути на завершення війни Росії проти України. Зокрема, він може це зробити блокуванням російської економіки, енергоресурсів та оборонно-промислового комплексу, заявив президент Володимир Зеленський.

Він також допустив можливість проведення переговорів між Україною та Росією на території Індії.

Зараз ви читаєте новину «Дуда звернувся до прихильників територіальних поступок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі