понеділок, 18 жовтня 2021 13:51

Додон відмовився бути депутатом заради співпраці з Росією

Додон відмовився бути депутатом заради співпраці з Росією
Колишній президент хоче очолити організацію "Молдовсько-російський діловий союз". Фото: "Коресподент"

Колишній президент Молдови Ігор Додон відмовився від депутатського мандата.

Натомість він хоче очолити організацію "Молдовсько-російський діловий союз", передає NewsMaker.

"Я не бачу сенсу бути депутатом у цьому парламенті. Я вважаю, що моя роль як лідера опозиції буде значно ефективнішою за межами парламенту. Тому я вирішив, що не буду зв'язувати себе парламентським порядком денним, а буду їздити з порядком денним нашої партії по всіх населених пунктах Молдови. Я хочу бути ближче до громадян і допомагати економічним агентам", - заявив Додон.

Він сказав, що "у Молдові ніхто не займається налагодженням відносин з Росією".

"Тому я прийняв пропозицію очолити нову організацію - "Молдовсько-російський діловий союз", який зареєстрували у Кишиневі у червні", - сказав колишній президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після поразки на виборах президент Молдови Додон захотів відвідати Росію

Метою союзу він назвав поглиблення молдовсько-російських економічних відносин, залучення інвестицій та допомогу економічним агентам у відносинах з РФ.

У другому турі президентських виборів у Молдові перемогла колишня прем'єрка та голова партії "Дія і солідарність" Мая Санду. Проросійського політика Ігора Додона не переобрали на другий термін. За Санду проголосували 57,6%, а за Додона - 42,3%.

Зараз ви читаєте новину «Додон відмовився бути депутатом заради співпраці з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі