середа, 31 жовтня 2018 02:47

Дії Росії в Азовському морі заважають діалогу Волкера і Суркова

Дії Росії в Азовському морі заважають діалогу Волкера і Суркова
Джонатан Коен. Фото: REUTERS

Сполучені Штати назвали агресивні дії Росії в Азовському морі такими, що підривають міжнародне право і порушують суверенітет та територіальну цілісність України.

"Агресивні дії в Азовському морі, де Росія заважає доступу до українських портів, є порушенням суверенітету й територіальної цілісності, і підривають міжнародне право", – наголосив заступник постійного представника США при ООН посол Джонатан Коен під час засідання РБ ООН.

Це заважає процесу переговорів у Нормандському форматі, а також діалогу між представниками США і Росії Куртом Волкером і Владиславом Сурковим.

Представник США заявив, що "вибори", які Росія хоче влаштувати на окупованих територіях Донбасу, перешкоджають імплементації Мінських домовленостей.

Коен підкреслив, що вибори мають проводитися згідно з українським законодавством і за стандартами ОБСЄ.

"Заплановані вибори не відповідають цим вимогам", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Радбезі ООН відмовилися слухати представницю ЛНР

Він також заявив, що Сполучені Штати "знову засуджують дестабілізуючі дії РФ в Україні. Ми оголосили про те, що санкції, накладені на Росію, не будуть зняті до повного виконання Мінських домовленостей".

У вівторок в Нью-Йорку пройшло відкрите засідання РБ ООН по ситуації в окупованих регіонах на сході України. На ньому Росія намагалась влаштувати виступ "представника ЛНР".

Зараз ви читаєте новину «Дії Росії в Азовському морі заважають діалогу Волкера і Суркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі