неділя, 19 вересня 2021 10:28

Дітей атакує новий респіраторний вірус

Дітей атакує новий респіраторний вірус
Сплеск захворюваності почався серед немовлят. Фото: pixabay.com

Цьогоріч діти в багатьох країнах світу почали масово заражатися маловідомим респіраторним вірусом RSV, до якого не виробили імунітет через карантинні обмеження.

У результаті зараження новою інфекцією вже переповнені відділення інтенсивної терапії США, заявив глава відділення дитячих інфекційних захворювань в одній з лікарень Нью-Йорка Рабіа Ага, повідомляє BBC.

"Це нас здивувало. Ми знали, що на це слід звернути увагу, але не думали, що хворих немовлят уже настільки багато", - розповів лікар з університетської клініки Цюріха в Швейцарії Крістоф Бергер.

Сплеск захворюваності серед немовлят і дітей почався після ослаблення карантинних заходів проти Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш ефективну вакцину проти Covid-19

В Індії поширюється хвороба, яка забрала життя десятків людей, зокрема дітей. Вважають, що це або сипний тиф, або лихоманка денге. У міру того, як країна поступово відновлюється після другої смертоносної хвилі коронавірусу, смертельні випадки нової хвороби в штаті Уттар-Прадеш спричинили паніку серед лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Дітей атакує новий респіраторний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі