четвер, 23 липня 2020 12:04

Діти стрибали з вікна, рятуючись із палаючого будинку

Діти стрибали з вікна, рятуючись із палаючого будинку
У Греноблі діти стрибнули з вікна під час пожежі. Фото: скриншот із відео

У французькому Греноблі двоє хлопчиків, 3- і 10-річного віку, вистрибнули з вікна, щоб урятуватися від пожежі в будинку.

Унизу дітей ловили їні сусіди, які раніше встигли вибратися з палаючої будівлі, передає ABC news.

Молодша дитина зістрибнула з третього поверху в момент, коли з вікна квартири вирвався чорний дим і полум'я перекинулося на сусідній балкон. Старший брат в цей момент встиг вхопитися за залишки балкона, після чого дозволив собі впасти в обійми сусідів, які чекали внизу. Відеозапис цього драматичного порятунку вразив мережу.

Рятувальна операція виявилася успішною - і діти вибралися з пожежі цілими. Однак вони могли отруїтися їдким димом, тому обох хлопчиків доправили в лікарню. Також госпіталізували ще 17 мешканців будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підпалила торговий центр та образила охоронця: у Польщі заарештували українку

Один з очевидців події, 25-річний студент Атумані Валід, розповів, що двері квартири з дітьми намагалися відкрити четверо або п'ятеро людей. Студент при цьому сильно пошкодив зап'ястя, лікарі навіть запідозрили перелом.

"Я почув крики і пішов дізнатися, що сталося ... Ми не знали, що робити. Ми хотіли зламати двері, але це було неможливо", - сказав Валід.

Коли стало зрозуміло, що зламати двері не вийде, сусіди вийшли на вулицю і почали вмовляти хлопчиків зістрибнути.

Мер Ерік Піолль привітав жителів міста з порятунком, яке, за його словами, підкреслило "міську традицію солідарності і взаємодопомоги".

Нещодавно у французькому місті Нанті загорівся готичний собор Петра і Павла XV століття. Пожежники працювали над ліквідацією вогню цілий день. Полум'я повністю знищило орган.

Зараз ви читаєте новину «Діти стрибали з вікна, рятуючись із палаючого будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі