понеділок, 01 листопада 2021 09:39

Справа МН17: почався новий блок слухань

Справа МН17: почався новий блок слухань
Суд заслухає прокурорів. Фото: Getty images

У Нідерландах почався новий блок слухань у судовому процесі у справі про збитий рейс МН17.

Суд має заслухати результати роботи слідчого судді та претензії потерпілих сторін. Нададуть слово родичам загиблих, передає "Інтерфакс-Україна".

Засідання пройдуть 1, 2, 8, 9, 15, 16 і 17 листопада.

З 15 листопада прокурори оголосять, чи вважають вони достатніми докази для того, щоб обвинувачених у справі визнати винними. Оголосять, яке саме покарання вважають доречним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ залякує адвокатів родичів жертв катастрофи MH17

У справі фігурують троє громадян Росії та один українець - Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко. Усі вони відсутні в суді. Лише інтереси Пулатова представляють адвокати нідерландської фірми.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на окупованій частині Донбасу 17 липня 2014-го. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, усі загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил.

У суді у справі про катастрофу заслухали кілька нових записів радіоперехоплення бойовиків ЛНР і ДНР. У них детально обговорюють транспортування зенітно-ракетної установки "Бук" у день, коли літак збили.

Зараз ви читаєте новину «Справа МН17: почався новий блок слухань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі