пʼятниця, 06 листопада 2020 14:23

Covid-19: Словаччина вдруге проведе масове тестування населення

Covid-19: Словаччина вдруге проведе масове тестування населення
У другому раунді участь зможуть узяти і ті громадяни, хто не має сертифіката першого раунду. Фото: pixabay.com

На вихідних Словаччина організує 2-й раунд загальнонаціонального тестування населення на наявність Covid-19.

Близько 3,6 млн осіб вже пройшли тести на антигени минулих вихідних. 1% учасників тестування отримали позитивний результат, повідомляє Aktuality.

7 листопада повторне тестування проведуть приблизно на половині території країни. У регіонах з найбільшою кількістю інфікованих, виявлених в 1-му раунді, в основному в північній частині Словаччини, недалеко від кордонів із Польщею та Чехією. Уряд планує виявлення нових інфікованих як через поширення вірусу, так і через можливі неправильні результати попереднього тестування.

У 2-му раунді участь зможуть узяти і ті громадяни, хто не має сертифіката 1-го раунду комплексного тестування. З таким сертифікатом жителі Словаччини звільняються від багатьох обмежень, введених під час 2-ї хвилі пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розробили тест, що визначає коронавірус за секунди

Словаччина є першою країною такого розміру, яка проводить загальнонаціональне тестування. Населення країни складає близько 5,5 млн осіб.

У випадку якщо людина отримає позитивний результат тесту, вона повинна самоізолюватися на 10 днів. Той, хто відмовляється здати тест, теж повинен самоізолюватись, за порушення карантину загрожує штраф.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19: Словаччина вдруге проведе масове тестування населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі