вівторок, 28 січня 2020 11:02

Чи продовжить Україна безвіз для британців після Brexit

Чи продовжить Україна безвіз для британців після Brexit
Володимир Зеленський підпише указ, яким на один рік запровадить безвізовий режим для громадян Великої Британії. Фото:gordonua.com

31 січня президент Володимир Зеленський підпише указ, яким на один рік запровадить безвізовий режим для громадян Великої Британії.

Безвіз для британців запровадили 2005 року, але з 1 лютого, коли країна вийде з ЄС, він припинить діяти, пише "Європейська правда".

Рішення Зеленський вже ухвалив, але про нього ще не оголосили. Кілька разів на різних рівнях про нього повідомили британській стороні. А зважаючи на те, що до Brexit лишаються лічені дні, воно вже не повинно змінитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підписала безвіз із європейською країною

Британці, які подорожують, не постраждають. Очікується, що в день виходу Британії з ЄС Зеленський підпише указ, яким запровадить безвіз строком на один рік. Продовження цього терміну можливе, але воно не може бути нескінченним.

Умови такого продовження в указі не прописані, але Лондон про них знає: має початися хоч якийсь рух до візового спрощення чи лібералізації.

Україна прагне отримати від Британії план дій щодо візової лібералізації на кшталт того, який ми мали з ЄС.

Палата громад парламенту Великої Британії ухвалила в третьому читанні законопроєкт про вихід королівства зі складу Європейського Союзу. За Brexit проголосували 330 членів парламенту, 231 - проти.

Зараз ви читаєте новину «Чи продовжить Україна безвіз для британців після Brexit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі