середа, 24 листопада 2021 13:08

Чернетку Альберта Ейнштейна продали за кругленьку суму

Чернетку Альберта Ейнштейна продали за кругленьку суму
Теорію опублікували в 1915 році. Фото: Reuters

У Парижі чернетку з розрахунками фізика Альберта Ейнштейна, на якій він намагався сформулювати теорію відносності, продали на аукціоні Christie's за $13 млн.

Ім'я покупця не розкривають, пише BBC.

"Це один із двох рукописів, які збереглися. Вони демонструють роботу фізика-теоретика над його великим науковим проривом и показують низку помилок Ейнштейна у процесі формулювання теорії", - вважає експерт аукціонного будинку Вінсент Белло.

Розрахунки були написані між 1913 та 1914 роками Ейнштейном та його швейцарським колегою Мішелем Бессо. Саме він зберіг документ, що містить 54 сторінки розрахунків, виконаних чорною ручкою.

Теорію опублікували 1915 року. Вона змінила уявлення людства про простір, час та гравітацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єрусалимі продають набір для тату, яким набивали номери в Аушвіці

Два діамантові браслети Марії Антуанетти продадуть на аукціоні. За них планують отримати понад $4 млн. Браслети зі срібла й жовтого золота складаються з трьох ниток і містять 112 діамантів. Їх продають на аукціоні Christie's у Женеві. Ці коштовності були серед небагатьох уцілілих речей, надісланих із Франції за два роки до того, як Марію Антуанетту й чоловіка, короля Людовіка XVI, заарештували під час Французької революції та обезголовили 1793 року.

Зараз ви читаєте новину «Чернетку Альберта Ейнштейна продали за кругленьку суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі