вівторок, 05 жовтня 2021 08:04

Через півроку ефективність Pfizer зменшується майже вдвічі

Через півроку ефективність Pfizer зменшується майже вдвічі
Пацієнт отримує вакцину Pfizer в США, 29 вересня / REUTERS

Ефективність вакцини Pfizer в запобіганні зараженню Covid-19 знижується з 88% до 47% через шість місяців після другої дози.

Такими є результати вивчення даних електронних медичних карт 3,4 млн осіб у США. Про це пише "УП" з посиланням на Reuters i Lancet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікаря вперше засудили за підробку Covid-сертифікатів

Аналіз засвідчив, що ефективність вакцини в запобіганні госпіталізації та смерті залишалася високою - 90%. Вона ефективна протягом як мінімум шести місяців, навіть проти дуже заразного штаму "Дельта".

Ефективність проти "Дельти" - 93% після першого місяця. Вона знижується до 53% через чотири місяці. Проти інших варіантів коронавірусу ефективність знизилася з 97% до 67%.

4 жовтня Європейське агентство з лікарських засобів EMA вирішило застосовувати третю дозу вакцини від коронавірусу Pfizer через шість місяців після другої дози.

У Литві планують виплачувати пенсіонерам по 100 євро за вакцинацію від Covid-19. Відповідний проєкт підготувало міністерство соціального захисту і праці країни.

Зараз ви читаєте новину «Через півроку ефективність Pfizer зменшується майже вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі