неділя, 01 жовтня 2023 14:00

Бухгалтер розстріляв 58 людей з номеру готелю

Бухгалтер розстріляв 58 людей з номеру готелю
Вид із готелю на площу, де відбувався фестиваль / Wikipedia

Увечері 1 жовтня 2017-го американець Стівен Педдок почав стріляти в натовп під час фінального дня музичного фестивалю в Лас-Вегасі. Загинули 58 осіб і вбивця, понад 800 поранили. Стрілянина стала наймасовішою за кількістю жертв в історії США.

Педдок заселився в номер люкс на 32 поверсі готелю "Мандлай-Бей" 17 вересня. Приніс із собою 23 одиниці зброї. Зокрема, ручний кулемет, штурмові гвинтівки і пістолети. Персонал нічого не зауважив. Увечері 1 жовтня почався концерт навпроти його вікон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрик влаштував стрілянину на базі ВМС

О 22:05 Педдок відкрив вогонь. Стріляв по жертвам з відстані 300-350 м. Через 3 хв поліцейський сповістив про стрілянину. О 22:14 уточнили, що стріляють з готелю, і багато жертв. О 22:18 офіцер безпеки готелю повідомив спецназу, що його поранили при спробі потрапити в номер стрільця. Силовики піднялися, підірвали двері та увійшли. Вбивця на той час уже застрелився.

Попередньо Педдок встановив кілька прихованих камер в коридорах готелю. Коли побачив, що починається штурм, вчинив самогубство.

Хоча Педдок купував зброю протягом тривалого часу, активно закуповував протягом останнього року. Усе придбав легально.

На концерті було біля 22 тис людей. У вбивці були розрахунки, як правильно стріляти, і звідки краще. Слідство з'ясувало, що в Педдока не було зв'язків із терористичними групами. Спланував теракт сам.

Педдок на момент злочину мав 64 роки. Більшість життя був бухгалтером, зробив інвестиції в нерухомість, став мільйонером. Жив в селищі для літніх з 62-річною подругою. Володів кількома будинками, нерухомістю по країні. Ніхто до злочину не зауважував у ньому ознак жорстокості, схильності до насильства.

Зараз ви читаєте новину «Бухгалтер розстріляв 58 людей з номеру готелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі