середа, 16 вересня 2020 10:25

Електрик влаштував стрілянину на базі ВМС

Електрик влаштував стрілянину на базі ВМС
Алексіс під час розстрілу на камерах відеоспостереження / Wikipedia

16 вересня 2013-го 34-річний електрик влаштував стрілянину на військово-морській базі у столиці США, Вашингтоні. Убив 12 і поранив ще кілька осіб. Потім його застрелила поліція. Розслідування виявило, що стрілець Аарон Алексіс діяв самостійно.

У понеділок, 16 вересня 2013-го, о 7:53 34-річний Алексіс приїхав до будівлі "Вашингтон-Неві-Ярд" на орендованій Toyota Prius. Він там працював. Обріз дробовика разом із патронами сховав у спортивній сумці. О 8:08, скориставшись своїм пропуском, пройшов охорону. Увійшов до вбиральні, де зібрав і зарядив рушницю. Пройшов коридором і почав стріляти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США сталася стрілянина у школі: 1 загиблий, 8 поранено

Незабаром приїхала поліція. Почалася перестрілка. Алексіс далі стріляв по людях. У перестрілці його вбили.

За однією з версій, Алексіс страждав параноєю - був упевнений, що його контролюють за допомогою наднизьких частот. На дробовику надряпав: "Кінець мукам!" і "Вже краще так!".

У нього були дружина і діти, які живуть у Нью-Йорку. Цікавився буддизмом і підтримував дружні стосунки з приїжджими з буддійських країн. Поліція тричі затримувала його за порушення громадського порядку. Зокрема, за стрілянину в недозволеному місці.

Працював електриком в Збройних силах США. Лагодив електричні системи у військових літаках. Був свідком терактів 11 вересня і активно рятував постраждалих.



Зараз ви читаєте новину «Електрик влаштував стрілянину на базі ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі