вівторок, 08 січня 2019 08:59

Буде особливо небезпечно: Маск готує новий політ в космос

Буде особливо небезпечно: Маск готує новий політ в космос
Ілон Маск запустить в космос корабель Crew Dragon і ракету-носій Falcon 9. Фото: twitter.com/SpaceX

Компанія Ілона Маска SpaceX приблизно через місяць запустить в космос корабель Crew Dragon і ракету-носій Falcon 9.

Це буде тестовий політ без екіпажу, старт корабля з астронавтами запланований вже на літо, пише Ars Technica.

Це критичний політ як для SpaceX, так і для NASA. Успіх з цим демонстраційним польотом без екіпажу дозволить SpaceX стати першою приватною компанією, яка запустить людей в космос. Для NASA це повернуло б можливість виводити своїх астронавтів на орбіту і на борт Міжнародної космічної станції без допомоги російських ракет.

Це дуже ризикована місія, оскільки ракета і космічний корабель ніколи не літали разом в цій конфігурації. Маск сам дав це зрозуміти, написавши в блозі: "Так, це буде надзвичайно інтенсивно. Ранні польоти особливо небезпечні, тому що є багато нового обладнання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск показав прототип марсіанського космічного корабля

"Перші польоти нових космічних апаратів несуть в собі ризик. Випробування краще, але також мають обмеження. Ніколи не представляється можливим випробувати всю інтегровану систему. Наземні випробування дають деяку впевненість, але немає випробування, подібного до реального польоту", - сказав Уейн Хейл, член Консультативної ради NASA.

Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін звинуватив засновника компанії SpaceX Ілона Маска в "демпінгу". Російський чинновник заявив, що американський винахідник навмисно продає Пентагону ракети за заниженими цінами для того, щоб витіснити Росію на космічному ринку.

Зараз ви читаєте новину «Буде особливо небезпечно: Маск готує новий політ в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі