понеділок, 25 березня 2019 10:41

Британці передумали виходити із Євросоюзу

  Петиція про скасування Brexit набрала більше 5 млн підписів. Фото: Радио Свобода
Петиція про скасування Brexit набрала більше 5 млн підписів. Фото: Радио Свобода

Петиція про зупинення процесу виходу Великобританії з Європейського союзу стала найпопулярнішою на сайті британського парламенту. Вона набрала понад 5 млн підписів британців.

Станом на 11 годину вечора неділі петицію підписали вже 5,3 млн. осіб, що зробило її найбільш популярною з представлених на веб-сайті парламенту, пише The Guardian.

Автор петиції Маргарет Георгіаду раніше заявила, що їй погрожували вбивством. Георгіаду написала в твіттері, що в п'ятницю ввечері вона отримала три таких погрози по телефону.

Через потік погроз і образ була змушена видалити свій аккаунт в Facebook.

Різні джерела повідомляють, збої на сайті, які виникли після публікації звернення, були здійснені навмисно для протидії подальшим підписам. Якась частина підписів з'явилася із зарубіжних IP-адрес, в тому числі з Північної Кореї, що, мовляв, означає, що петицію підписували боти.

Як відомо, 96% підписів під зверненням з'явилися у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставки не буде - міністр фінансів Британії заступився за Мей

Парламент Великої Британії не підтримав рішення про вихід країни з Євросоюзу без угоди. Як зазначається, 312 депутатів проголосували проти хаотичного Brexit, 308 – підтримали таке рішення.

Зараз ви читаєте новину «Британці передумали виходити із Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі