понеділок, 03 січня 2022 15:35

Білоруські солдати перерізають огорожу на кордоні з Польщею

Білоруські солдати перерізають огорожу на кордоні з Польщею
На територію Польщі намагалися потрапити четверо людей. Фото: nv.ua

Прикордонна служба Польщі повідомила про чергову спробу перетину кордону з Білоруссю.

Близько 13.30 на ділянці, що охороняє прикордонний патруль, у Шудзялові, чотири особи намагалися потрапити на польську територію. Про це повідомляє RMF4.

"Четверо людей з білоруської сторони намагалися потрапити на територію Республіки Польща. У той час, однак, дві людини в цивільному – але в кепках з маркуванням, що нагадували маркування білоруських служб – ножицями розрізали огорожу. Тоді в польські патрулі почали кидати каміння та гілки", – розповіла речниця прикордонної служби Анна Міхальська.

За її словами, чотирьох чоловіків після перетину кордону затримали. Жоден з них не клопотав про міжнародну допомогу, їх супроводили назад до лінії кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники розповіли, скільки людей в'їхало до України на Новий Рік

Цього ж дня польські прикордонники помітили білоруських солдатів, які перерізали огорожу, а неподалік була группа мігрантів, які пішли геть, коли побачили польський патруль.

Протягом 2021 року польські прикордонники зафіксували майже 40 тисяч. спроби нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Польські прикордонники повідомляють, що в країні регулярно затримують водіїв, які допомагають мігрантам, які все ж перейшли кордон непоміченими.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські солдати перерізають огорожу на кордоні з Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі