вівторок, 22 березня 2022 14:22

Без інсуліну та антидепресантів - у Росії почався дефіцит ліків

Без інсуліну та антидепресантів - у Росії почався дефіцит ліків
Слово і діло: У країни-агресора почався дефіцит ліків

У російських аптеках почався дефіцит ліків. Не вистачає понад 80 препаратів.

У переліку вже є інсулін та дитячий нурофен.

Про це свідчить опитування 3 317 лікарів, проведене з 14 по 21 березня професійним співтовариством "Лікарі.рф", пишуть "Ведомости".

Лікарі заявили, що у їхніх пацієнтів виникли труднощі з придбанням протизапальних, гастроентерологічних, протиепілептичних, протисудомних препаратів.

Також є проблема знайти антидепресанти та антипсихотики.

А ще комбіновані оральні контрацептиви, препарати менопаузальної гормональної терапії, препарати для терапії щитовидної та паращитовидної залоз

Потрепають хворі на цукровий діабет. Зокрема, важко знайти інсулін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти бартером: у Росії обмінюють одяг на цукор

Раніше про зупинення інвестицій в РФ заявили фармгіганти - німецька Bayer та американська Pfizer. Американська Eli Lilly стала першим фармацевтичним гігантом, який вирішив обмежити постачання ліків до РФ, за винятком життєво важливих препаратів.

Обсяг продажів ліків в аптеках виріс на 53 відсотки в упаковках та на 93 відсотки в рублях.

"У людей у ​​регіонах немає інформації, немає розуміння, чим вони лікуватимуть тяжкохворих дітей, що буде з постачанням ліків наступного року", - заявила перший заступник директора з розвитку фонду "Росконгрес" Анастасія Столкова.

Російська влада раніше заявляла, що проблем із нестачею медикаментів через санкції бути не повинно.

У МОЗ переконували, що всі фармацевтичні компанії продовжать постачання лікарських препаратів до країни.

Міністр охорони здоров'я РФ Михайло Мурашко повідомив про високий попит на низку ліків протягом останніх трьох тижнів, який був спровокований "фейками та недостовірною інформацією". Глава МОЗ закликав росіян "не створювати ажіотажний попит".

Війна Російської Федерації проти України принесла величезні збитки в першу чергу російській економіці. Більшість великих світових компаній вже покинули російський ринок. Бізнес виходить із абсолютно різних сфер, а з собою забирає десятки тисяч робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «Без інсуліну та антидепресантів - у Росії почався дефіцит ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі