пʼятниця, 23 грудня 2016 12:50

Берлінського терориста вбили в Мілані

Берлінського терориста вбили в Мілані

Італійська поліція застрелила підозрюваного в нападі на різдвяний ярмарок у Берліні. Про це повідомляє The Guardian. 24-річний виходець із Тунісу Аніс Амрі убитий у перестрілці з правоохоронцями в передмісті Мілана 23 грудня.

Патруль зупинив підозрюваного о третій ночі на місцевому вокзалі. Чоловіка попросили показати документи. Тоді він вигукнув "Аллах акбар" і почав стріляти у двох поліцейських. Поранив одного у плече. Був убитий вогнем у відповідь. Особу Амрі встановили за відбитками пальців.

Амрі кілька років прожив в Італії. Прибув туди 2011-го на човні разом із тисячами біженців із Тунісу. 3,5 року провів за ґратами в шести в'язницях на Сицілії. Чоловіка визнали винним у підпалі будинку для біженців та численних погрозах іншим людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До подій у Берліні причетна ІДІЛ

За інформацією італійського міністерства юстиції, Амрі був проблемним в'язнем. Знущався зі співкамерників, підбурював їх до бунту і мав ряд доган за незадовільну поведінку. Однак тоді ніщо не свідчило про його зв'язки з ісламськими радикалами.

19 грудня водій вантажівки в'їхав у натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні. Вбив 12 і поранив близько 50 людей. Відповідальність за теракт взяла на себе ІДІЛ. За підозрою в причетності до нападу поліція оголосила в розшук 24-річного тунісця Аніса Амрі.
Зараз ви читаєте новину «Берлінського терориста вбили в Мілані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі