середа, 16 червня 2021 13:38

Байден і Путін можуть домовитися про обмін полоненими

Байден і Путін можуть домовитися про обмін полоненими
США і Росія можуть обміняти полоненими. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден і лідер РФ Володимир Путін можуть домовитися про взаємний обмін утримуваними громадянами двох країн за підсумками саміту в Женеві.

Про це повідомив кореспондент Юрій Сафронов, акредитований на саміті.

Ідеться про американців Пола Вілана й Тревора Ріда, а також росіян Віктора Бута й Костянтина Ярошенка.

"Усі чекають нової угоди щодо скорочення озброєнь, а також щодо обміну полоненими - двох американських колишніх морських піхотинців, що з різних причин сидять у російській в'язниці, на, можливо, Бута та Ярошенка", - прокоментував журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак Путіна не пустили на посадку в Женеві - там приймали Байдена

2020 року колишніх морських піхотинців США Вілана й Ріда засудили в Росії. Вілана звинуватили у шпигунстві й дали 16 років за ґратами, а Ріда - до дев'яти років колонії, звинувативши в застосуванні насильства щодо двох російських поліцейських.

Водночас у Сполучених Штатах засуджені двоє росіян: Бут і Ярошенко. Обом висунули звинувачення 2011-го.

Бута засудили до 25 років в'язниці за змову з метою продажу великої партії зброї лівому колумбійському угрупованню FARC, а Ярошенка - до 20 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у підготуванні до постачання великої партії кокаїну на територію США.

16 червня в Женеві (Швейцарія) відбудеться зустріч американського лідера Джо Байдена з російським колегою Володимиром Путіним. Планують обговорити безпеку в кіберпросторі, стратегічну стабільність у галузі озброєнь і примусову посадку літака Ryanair у Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Байден і Путін можуть домовитися про обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі