неділя, 11 жовтня 2020 12:58

Азербайджан і Вірменія звинувачують один одного в обстрілах

Азербайджан заявив, що вірменські збройні сили вночі обстріляли місто Гянджа. Вірменія спростовує свою причетність до обстрілу.

"Місто Гянджа знову зазнав обстрілу. Вірменські збройні сили знову обстрілюють місто Гянджа", - повідомляє міністерство оборони Азербайджану в Фейсбук.

  Наслідки обстрілів в Гянджі. Фото: REUTERS
Наслідки обстрілів в Гянджі. Фото: REUTERS

За даними Азербайджану, в результаті ракетного обстрілу багатоквартирного житлового будинку, розташованого в центральній частині Гянджі, загинули 7 осіб, а 33 отримали поранення. Серед поранених є малолітні діти. Також значної шкоди завдано цивільним об'єктам.

  У Гянджі тривають пошуково-рятувальні роботи. Фото: МЧС Республики Азербайджан
У Гянджі тривають пошуково-рятувальні роботи. Фото: МЧС Республики Азербайджан
Тривають пошуково-рятувальні роботи, з-під завалів рятують людей.
  Серед поранених є малолітні діти. Фото: twitter/AzerbaijanMFA
Серед поранених є малолітні діти. Фото: twitter/AzerbaijanMFA

"Азербайджанська сторона поширює неправдиву інформацію, ніби підрозділу" армії оборони "(невизнаної республіки Нагірний Карабах) обстрілюють місто Гянджа. Згадані твердження є абсолютною брехнею і не відповідають дійсності", - заявили в армії оборони Нагірного Карабаху, повідомляє агентство Aysor.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірменія поскаржилася в ЄСПЛ на порушення Азербайджаном прав людини в Карабасі

У свою чергу, Вірменія звинувачує Азербайджан в обстрілі міста Степанакерт в Нагірному Карабасі.

"Ракетний обстріл стався майже через 12 годин після встановлення гуманітарного режиму припинення вогню в зоні конфлікту," - повідомив прес-секретар президента Арцаха Ваграм Погосян.

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 жовтня з 12:00 Вірменія і Азербайджан в гуманітарних цілях домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабасі.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан і Вірменія звинувачують один одного в обстрілах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі