субота, 14 листопада 2020 23:27

Австрія вводить жорсткий локдаун. Виходити з дому можна один раз

Австрія вводить жорсткий локдаун. Виходити з дому можна один раз
Карантин буде діяти з 17 листопада до 6 грудня 2020 року. Фото: flickr.com

Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про рішення ввести в країні загальнонаціональний жорсткий локдаун. Карантин буде діяти з 17 листопада до 6 грудня 2020 року.

З вівторка, школи країни перейдуть на дистанційне навчання, а торгівля буде заборонена, крім критично важливих об'єктів: продуктових магазинів, аптек тощо. Заклади громадського харчування також закрили, пише видання Kurier.

Уряд також закликає уникати контактів з іншими людьми, тому ввів обмеження: за добу поза будинком можна контактувати тільки з однією людиною. Крім того, в Австрії буде діяти цілодобове обмеження на вихід з будинку: покидати домівки можна тільки за крайньої потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про скасування карантину набрала 25 тис. голосів

За словами канцлера Себастьяна Курца, метою національного локдауну є стримування кількості випадків коронавірусу на низькому рівні впродовж "тривалого часу".

За останніми даними, всього у світі зафіксовано 53,7 млн випадків інфікування. З них 1, 31 млн пацієнтів померли, 34, 6 млн вилікувалося. Через те, що почалася друга хвиля захворювання країни починають вводити більш жорсткі заходи. Так, уряд України запровадив карантин вихідного дня, згідно з яким у суботу та неділю забороняється робота закладів громадського харчування, фітнес-центрів, спортзалів, басейнів, ТРЦ, закладів культури. Водночас працюватимуть продовольчі магазини, фінансові установи, установи поштового зв'язку, аптеки, медустанови, ветеринарні аптеки і заклади, АЗС, СТО.

Зараз ви читаєте новину «Австрія вводить жорсткий локдаун. Виходити з дому можна один раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі