вівторок, 20 березня 2018 11:00

Заарештували екс-президента Франції Ніколя Саркозі

Заарештували екс-президента Франції Ніколя Саркозі
Екс-президента Франції Ніколя Саркозі затримали Фото:ria

У Франції затримали екс-президента країни Ніколя Саркозі в рамках розслідування справи про фінансування його виборчої кампанії 2007 року.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на судові джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Парижі ідеологу ДНР Прилєпіну дали прочухана

Розслідування пов'язане з можливим залученням коштів з Лівії для фінансування передвиборчої кампанії Саркозі 2007-го, пише Le Monde. Агентство АР зазначає, що Саркозі нібито отримав мільйони євро від режиму лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Саркозі допитали у приміщенні судової поліції у Нантері.

Адвокат екс-президента Франції не був доступний для отримання коментарів щодо затримання його клієнта.

Раніше ЗМІ повідомляли, що уряд колишнього диктатора Лівії Муаммара Каддафі виділив щонайменше 50 млн євро на кампанію кандидата у президенти Франції Ніколя Саркозі 2007 року. Так, Саркозі був президентом Франції від 2007 до 2012-го. Його обрали як кандидата від правоцентристської партії "Союз за народний рух". На виборах 2012 року він у 2-му турі програв кандидатові від Соціалістичної партії Франсуа Олланду.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували екс-президента Франції Ніколя Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі