субота, 12 жовтня 2024 06:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики оцінили ймовірність участі військ КНДР у війні проти України

Аналітики оцінили ймовірність участі військ КНДР у війні проти України
За даними ЗМІ, північнокорейські військові вже беруть участь у війні РФ проти України. Фото: defence-ua.com

Військові з КНДР залучені до війни РФ проти України.

Частина з них проходять підготовку в Росії для ймовірного майбутнього розгортання разом із військовими РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на публікацію The Washington Post про те, що разом із російськими військами, в Україні діють північнокорейські солдати. Це підтверджують українські та південнокорейські офіційні особи.

Представник української військової розвідки заявив, що окремі північнокорейські офіцери спостерігають за російськими військами і вивчають поле бою на окупованих Росією територіях України. Однак, Сили оборони поки самостійно не фіксували північнокорейські підрозділи на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі висловились про ліквідацію в Україні офіцерів з КНДР

Один з українських чиновників також додав, що в Росії проходять підготовку "кілька тисяч" північнокорейських піхотинців. За його словами, російське військове командування може перекинути їх на лінію фронту в Україні до кінця 2024 року або в прикордонні райони Росії, щоб звільнити російські "резерви" для участі в бойових діях в Україні.

Південнокорейські та українські офіційні особи повідомили, що військові КНДР, імовірно, діють в окупованій Донецькій області. Це підтверджує нещодавній ракетний удар ЗСУ, внаслідок якого загинула низка північнокорейських офіцерів.

Разом з тим аналітики ISW не змогли підрахувати масштаби північнокорейського угруповання військ, яке Росія може перекинути на лінію фронту або яке може вивільнити російські сили вздовж кордону.

Однак ці сценарії також можуть сприяти російським зусиллям, спрямованим на залучення додаткової сили до першочергових наступальних операцій в Україні, а також на відтермінування завершальної фази російської наступальної операції "Літо 2024".

"Розгортання північнокорейських військ також може створити можливості для їхнього використання в Україні, залежно від якості, структури, розміщення й оперативної сумісності", - йдеться у повідомленні.

Сили оборони 3 жовтня ракетним удару ліквідували понад 20 військових, серед яких було шість офіцерів із Північної Кореї.

Вони прибули у Донецьку область. Перед ракетним ударом росіяни демонстрували північнокорейцям підготовку особового складу до штурмових дій і захисту.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики оцінили ймовірність участі військ КНДР у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі