неділя, 13 червня 2021 20:24

Американських хакерів, що діють проти Росії, можуть покарати

Американських хакерів, що діють проти Росії, можуть покарати
Байден допустив можливість покарання хакерів. Фото: ВВС

Президент США Джо Байден допустив можливість покарання американських хакерів, які діють проти Росії.

Американський лідер заявив після зустрічі лідерів G7 про необхідність притягати до відповідальності ті країни, які вкривають кіберзлочинців. Про це повідомляє CNN.

"США відкриті для пропозиції про притягнення до відповідальності своїх кіберзлочинців, що діють проти Росії", – повідомив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери отримали від найбільшого виробника м'яса $11 млн

Він зазначив, що його надихнули коментарі російського президента Володимира Путіна про те, що Росія готова екстрадувати кіберпрестуників в США на взаємній основі, якщо Вашингтон зробить те ж саме.

"Ми домовилися спільно працювати над кіберзагрозами, такими як програми - вимагачі, і притягнути до відповідальності країни, які вкривають кіберзлочинців", – додав американський лідер.

Нідерландська спецслужба AIVD виявила російську кібератаку на ІТ-системи поліції в 2017-му. Хакерська група Cozy Bear, пов'язана зі Службою зовнішньої розвідки Росії, проникла в системи через сервер Академії поліції королівства. Поліція помітила втручання вже після того, як про це повідомила AIVD. На той час займалися розслідуванням щодо рейсу MH-17.

Зараз ви читаєте новину «Американських хакерів, що діють проти Росії, можуть покарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі