четвер, 22 листопада 2018 10:18

Американські військові відганятимуть мексиканських мігрантів зброєю

Американські військові відганятимуть мексиканських мігрантів зброєю
Мексиканський караван мігрантів прийшов до кордону із США. Фото: tribunadeloscabos.com.mx

Американські військові на кордоні з Мексикою зможуть застосовувати силу та захищати співробітників митної служби від можливих нападів із боку мігрантів.

Про це повідомила газета Military Times із посиланням на свої джерела у вашингтонській адміністрації.

Керівник апарату співробітників Білого дому Джон Келлі підписав 20 листопада "Постанову кабінету", яка розширює повноваження військовослужбовців. Їм дозволяється "демонструвати або застосовувати силу (у тому числі, за необхідності - смертоносні засоби), припиняти масові заворушення, здійснювати тимчасове затримання та огляд" мігрантів із метою захисту представників митної служби. Як зазначається у документі, переконливі докази та достовірні дані розвідки говорять про те, що дії мігрантів можуть стати причиною випадків застосування насильства і безладів.

У Міноборони виданню повідомили, що текст документа був ретельно розроблений, щоб уникнути протиріч з американським законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виходять зі всесвітнього договору про міграцію

Пізніше глава Пентагону Джеймс Меттіс підтвердив інформацію. Однак підкреслив, що зараз військові неозброєні.

Наприкінці жовтня біженці з країн Центральної Америки, відомі, як "Караван мігрантів", прийшли до кордону із США.

За підрахунками журналістів, нині караван налічує до 10 тис. людей, які рятуються від бідності та насильства у своїх країнах.

Зараз ви читаєте новину «Американські військові відганятимуть мексиканських мігрантів зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі