вівторок, 11 квітня 2017 07:50

"Америка понад усе!" - у Трампа визначили зовнішній вектор

"Америка понад усе!" - у Трампа визначили зовнішній вектор
Білий дім озвучив доктрину зовнішньої політики. Фото: АР

Доктрина зовнішньої політики президента Дональда Трампа відповідає гаслу "Америка понад усе!".

Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, передає Голос Америки.

"Ми прагнемо забезпечити захист наших національних інтересів і робити все можливе для досягнення наших інтересів у царині економіки та національної безпеки. Ми не будемо виконувати роль світового поліцейського, який бігає цілим світом. Де б ми не вдавались до дій, ми будемо виходити з чітких національних інтересів", - відзначив Спайсер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети США знищили 20% бойової авіації Асада

Прес-секретар Білого дому відзначив, що у разі повторного використання режимом Асада хімічної зброї чи бочкових бомб, США готові розглянути можливість подальших дій.

Спайсер також заявив, що Росія зараз знаходиться на боці таких країн, як Сирія, Північна Корея та Іран.

У ніч на 7 квітня американські військові завдали ракетного удару по сирійській авіабазі "Шайрат". У РФ ці дії розцінили як агресію і зазначили, що тим самим Вашингтон допомагає терористам. США наполягають на тому, що заходи були необхідними в цілях безпеки.

Раніше постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі повідомила, що Трамп обговорює з членами своєї адміністрації можливість нових обмежень щодо Росії та Ірану за підтримку Сирії.

Зараз ви читаєте новину «"Америка понад усе!" - у Трампа визначили зовнішній вектор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі