четвер, 20 травня 2021 11:45

Аферисти переодягаються в жінок, знімають жертв на відео, а потім шантажують

Аферисти переодягаються в жінок, знімають жертв на відео, а потім шантажують
Поліція демонструє як вправно "жінки" перетворюються на чоловіків / Weibo

Аферисти в Китаї переодягаються в жінок, знімають голих чоловіків-жертв онлайн, а потім шантажують, виманюючи гроші.

Злочин став настільки поширеним у Китаї, що поліції довелося зробити офіційне попередження чоловікам у всій країні. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік видавав держтаємниці в обмін на еротичні світлини жінок

"Чоловіки, не знімайтеся онлайн голими. За цим може ховатися шахрайство", - попередила китайська поліція.

Поліція показала ефектне відео перетворення спокусливих жінок на чоловіків. На відео - молода приваблива жінка лише в бюстгальтері й трусиках. Потім вона крок за кроком стає чоловіком, знімаючи маску, штучні груди й шкіру. Кліп, спочатку опублікований поліцією в провінції Чжецзян, поширили в китайській соцмережі Weibo.

Поліція попередила, що шахраї завдяки переконливому маскуванню й записуванню на відео чоловіків збирають їхню особисту інформацію, яку потім використовують для крадіжки особистих даних і шантажу. Шахраї тижнями "розводять" жертв, перш ніж запрошують у "голі" чати й спонукають завантажити те, що має вигляд додатку для відеочату, а насправді є вірусом. Він призначений для збирання списку контактів їхніх телефонів та електронної пошти.

Департамент громадської безпеки провінції Гуандун повідомив, що за перші шість місяців 2020 року вони отримали 9,2 тис. скарг на шантаж, пов'язаний із так званими "голими чатами". Поліція виявила понад 10 банд і заарештувала 86 злочинців. Ідентифіковані приблизно 2000 жертв. І відомо, що шахраї виманили в них майже $3 млн. Хоча частина жертв, можливо, була занадто осоромлена, щоб заявити про себе. В останні роки в Китаї почастішали випадки онлайн-шахрайства з "приманкою" голих жінок, особливо під час пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Аферисти переодягаються в жінок, знімають жертв на відео, а потім шантажують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі