четвер, 12 жовтня 2017 13:08

23 людини загинули через пожежі на півночі Каліфорнії

Від суботи Північна Каліфорнія потерпає від лісових пожеж, кількість яких через суху погоду та сильний вітер зросла до 22. Вогонь із лісів перекидається на міста, знищуючи цілі квартали.

Щонайменше 23 людини загинули, 670 зникли безвісти, більш як 20 тис. евакуйовано, повідомляє CNN.

Вогняна стихія, котра захопила найбільші виноградні регіони Каліфорнії 8 жовтня, випалила майже 690 кв.км. площі (більше, ніж площа міста Чикаго). Знищила 3,5 тис. будинків. Вогонь продовжує вирувати, роздмухуваний сильним сухим вітром, котрий люди охрестили Д'ябло.

Лісова пожежа охопила округи Напа, Сонома, Мендучіні та Юба.

За словами шерифа округу Сонома, який найбільше постраждав від вогню, в окрузі зникли безвісти щонайменше 670 чоловік, але ця цифра постійно змінюється.

6 тис. жителів із міста Калістога та містечка Гейзервіль (округ Напа) підлягають обов'язковій евакуації. 80,4 тис. населення окружного міста Напа перебувають у стані підвищеної готовності до евакуації.

8 тис. пожежників намагаються загасити вогонь

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибовицьке сміттєзвалище знову горіло

Шокуючі кадри пожарища з повітря

Найбільше від пожежі постраждало місто Санта-Роса, округ Сонома.

Загинула пара, яка відсвяткувала 75-у річницю весілля

В окрузі Напа через раптове займання будинку загинула пара, котра цього року відзначила так зване коронне весілля - 75-у річницю подружнього життя.

Ветерану Другої світовової війни Чарльзу Ріппеюї виповнилося 100 років, а його дружині Сарі — 98. У подружжя 5 дітей.

Їхній син 71-річний Майк Ріппей, розповів, що він і його брат знайшли тіла батьків серед руїн згорілого будинку у вівторок. Чарльз і Сара лежали поруч.

Автор: BBC, фото з сімейного архіву
  Чарльз та Сара Ріппей прожили у шлюбі 75 років
Чарльз та Сара Ріппей прожили у шлюбі 75 років

"Ми, діти, не можемо уявити, як би почувався один із батьків, якби вижив. Вони просто не могли одне без одного. Те, що вони пішли від нас разом, свідчить, що це й було їхнє бажання", - говорить Майк Ріпей.

Молоді Чарльз і Сара разом навчалися в університеті Вісконсину. Подружжя побралося 1942 року, після чого Чарльза прикликали до армії та відправили на фронт.

Напа й Сонома - найбільші виноробні округи Каліфорнії. Кожен із них отримує від цієї галузі по $13 млрд щорічно, свідчить дослідження, проведене винним заводом Stonebridge Research Group у 2012 та 2014 роках.

Зараз ви читаєте новину «23 людини загинули через пожежі на півночі Каліфорнії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі