понеділок, 18 лютого 2008 18:58

За тиждень у Вінниці обікрали 51 ліфт

Невідомі викрали з 51 ліфта сотню амортизаційних пружин. За допомогу в розкритті цього злочину мер Вінниці Володимир Гройсман призначив грошову винагороду в 20 тис. грн.

— Ймовірно, пружини крадуть для здачі на металолом. Вони сталеві, важать вісім-десять кілограмів, — скаржиться начальник управління "Вінницяліфт" Микола Онещак, 55 років. — Може, це замовлення. У якомусь регіоні їх не вистачає, тому й знімають.

10 лютого на вул. Короленка місцевий житель помітив, що близько 11-ї ранку двоє чоловіків крутилися біля підйомника з великою коробкою.

— Це професіонали. Щоб пружину витягти, треба залізти в ліфтову шахту, — продовжує Онещак. — У цей момент кабіна має знаходитися на верхніх поверхах.

Комунальникам довелося відключити понівечені ліфти, вони стають небезпечними. Для ремонту вже закупили 20 амортизаційних пружин. Одна така коштує 360 грн. Роботу налагодили в семи підйомниках.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень у Вінниці обікрали 51 ліфт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі