четвер, 09 жовтня 2008 19:26

Зросли пенсії гірників та прокурорів

583 гірники-пенсіонери Вінниччини отримали пільги відповідно до щойно прийнятого Закону "Про підвищення престижності шахтарської праці".

— Для чоловіків стаж підземних робіт має бути не меншим 15 років, для жінок — 7,5, — розповідає начальник управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Микола Черненко, 58 років. — Тоді розмір їх пенсії становитиме 80 відсотків від середньої зарплати. Але не менше трьох прожиткових мінімумів для непрацюючих громадян. На сьогодні це 1494 гривні.

Збільшили розмір пенсії півсотні колишніх прокурорів Вінниччини. Конституційний суд скасував обмеження максимальної пенсії — 10 тис. грн, виписане Законом про держбюджет.

Військові пенсіонери, яким районні суди зобов"язали виплатити компенсації та надбавки ще рік тому, досі чекають на рішення Апеляційного суду.

— Тим, хто вийшов на пенсію до прийняття цих пільг, грошей не заплатять, — зазначає Черненко.

На Вінниччині 508 тис. пенсіонерів. Середній розмір пенсії в області становить 722 грн, по Україні — 890. Область самостійно забезпечує 47% від власної потреби в пенсіях. Решту доплачують промислові регіони.

Зараз ви читаєте новину «Зросли пенсії гірників та прокурорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі