четвер, 08 березня 2012 07:15

Продають вироби з восьми в'язниць

24 лютого у Вінниці відкрили перший магазин-виставку, де продають речі, зроблені руками в'язнів. Ціни на дерев'яні та ковані вироби нижчі, ніж в інших крамницях.

— Я свою дитину не поклала би в ліжечко, яке зробив зек, — говорить місцева Валентина Горбань, яка прийшла подивитися на товар. — Хто його зна, вдруг він робив це ліжко і проклинав цю роботу і весь білий світ. Тоді дитині передасться ця енергетика, і мале тоже стане красти чи вбивати. А от кований мангал чи плетену корзину для білизни взяла б. Тут вони в два рази дешевші, ніж ті, що бачила на базарі.

Товари, виготовлені арештантами, продаються в одному екземплярі.

— Це ж ручна робота, тому кожна річ єдина і неповторна,— пояснює продавщиця Олена Андреєва. — Найдешевша тарілка під цукерки коштує 22 гривні. Найдорожча — лакована під червоне дерево кухня з дуба. За неї просять 50 тисяч. Товари отримуємо з восьми установ по області. Кожна спеціалізується на чомусь. У Ладижині лавочки, ящики роблять. Вінницька — кораблики та ковку. Крижопільська — меблі.

Священик 30-річний отець Флавіан каже, зроблені у в'язницях речі негативу не мають.

— У церкві освячують ікони, незалежно де вони були зроблені. Головне, аби лик правильно зображений. У нашому храмі є ікона, яку виготовили в'язні. Щоби зняти погану енергетику, покупки покропіть свяченою водою.

Зараз ви читаєте новину «Продають вироби з восьми в'язниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі