четвер, 02 квітня 2009 19:34

Коровам митимуть ратиці перед доїнням

У травні запрацює молочний комплекс господарства "Радівське", що в селі Радівка Калинівського району. На його будівництво пішло 5 млн грн.

— Був у Німеччині, Польщі, Голландії, Данії. Там сучасні технології виробництва молока, — пояснює керівник "Радівського" 69-річний Анатолій Пачевський. — Людська рука його не касається. Молоко автоматично по трубах ллється відразу в холодильну камеру. І у нас так буде.

Господарство має статус племінного заводу. Корів запліднюють сім"ям німецьких та голландських биків. Потім продають іншим господарствам України по 10 тис. грн за голову.

На новій фермі буде 220 племінних корів. Кожна матиме своє місце. Тварин не прив"язуватимуть, вони вільно ходитимуть по залу.

— Корови їстимуть, лежатимуть, коли захочуть, — показує ферму інженер Анатолій Карпишин, 45 років. — Перед входом у доїльну залу їм митимуть ратиці дезінфікуючим розчином, щоб не занесли інфекцію.

За добу в "Радівському" надоюють 7 т молока. Планують збільшити поголів"я до 700 голів.

— Колеги дивуються — зараз криза, а ми розширюємося, — говорить Пачевський. — Нині у нас працюють 350 людей. Місячний фонд зарплати з податками становить 450 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Коровам митимуть ратиці перед доїнням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі