четвер, 09 жовтня 2008 19:17

Як боротися з алкоголізмом?

Анатолій Кузьменко, 49 років, власник продуктового магазину у Вінниці:

— Не доцільно забороняти продаж алкоголю. Усе рівно залишаються бабці, які вдома будуть продавати самогонку. Цим законом ми тільки піднімаємо рівень їхніх продаж. Щоб подолати алкоголізм, треба навчити людей культурі пиття.

Такий закон — це обмеження свобод. Іноді після роботи я міг узяти пляшку пива чи вина в магазині, а зараз не можу. Рівень продажу алкоголю в моєму магазині знизився на 30 відсотків.




Світлана Сулімова, 52 роки, директор Вінницького центру соціальних служб:

— Пиво рекламують Шевченко, Кличко. Діти думають, що відомі люди досягли успіху завдяки пиву. Треба вкладати гроші в пропаганду здорового способу життя. Ми не можемо знищити заводи, що виробляють алкоголь. А от створення кризових центрів повинно лягти на плечі цих заводів.




Олена Мельник, 37 років, дружина алкоголіка:

— Два роки тому у Вінниці одна дружина заказала свого чоловіка-алкоголіка кілеру. Її засудили. Але якби судді побули хоча б день у шкурі тієї жінки...

Тут притягувати до відповідальності самогонщиків треба. Точки їхні прикривати. А то спасу нема. На три-п"ять багатоповерхівок обов"язково є підпільна гуральня. Чоловіки туди не тільки останні копійки несуть, а й речі із хати. Мій навіть шафу виніс. Інколи мені не хочеться жити.




Сергій Панадій, 40 років, віце-президент федерації бодібілдингу:

— Я випиваю рідко. Та от три дні тому захотів зробити дружині романтичну вечерю, взяти в супермаркеті біля дому пляшечку "Каберне", а мені відмовили продавати. Мене це трохи збісило. Правда, заборона добре вплине на молодь. Бо більшість тільки й шукає, де нюхнути, чи бухнути. Чому так багато кафе, барів? Щоб зайнятися спортом треба платити великі гроші! У місті має побільшати фітнес-клубів. Це буде найкращою альтернативою пияцтву.

Зараз ви читаєте новину «Як боротися з алкоголізмом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі