четвер, 15 травня 2008 19:32

Іван Яковенко витягнув з води Мар"яну Лешик

 

У селі Стражгород Теплицького району 6 травня дев"ятикласник Іван Яковенко, 16 років, урятував на ставку односельчанку, 7-річну першокласницю Мар"яну Лешик.

— Увечері я пішов у магазин по хліб, — згадує хлопець. — Від греблі на ставку почув крик: "Дитина топиться!" Я знав, що там глибоко. Побіг, жінка мені пальцем показала. Я в куртці, светрі і джинсах скочив у воду. Пірнув перший раз — не знайшов. За другим разом рукою схопив її за ногу і потягнув до берега.

Мар"яна була непритомною.

— Я поклав її собі на коліна й почав тиснути на лопатки, щоб вийшла вода, — каже школяр. — Вона почала кашляти і плакати. Я дуже боявся, що неживу достану.

Іван у мокрому побіг до магазину. Узяв у борг хліба, бо гроші загубив у воді. Удома про те, що сталося, не розказав. Переживав, що перепаде від батьків за намоклу мобілку.

Мар"яна та Іван — діти воїнів-"афганців". Батько хлопця Володимир працює кормовозом на фермі, мати Світлана — домогосподарка, старший брат навчається в місцевому агроліцеї.

У селі греблю називають поганим місцем.

— На ній уже троє дорослих пішло на той світ і хлопчик-школярик, — каже секретар сільради Віталія Пичок. — Три місяці тому там утопився і батько Мар"янки Лешик. Мати з донькою прийшли на місце його загибелі. Дитина послизнулася і впала у воду.

За подією на ставку спостерігали двоє рибалок — чоловіки 35–40 років. На допомогу вони не поспішили.

Райадміністрація подарувала Іванові нову мобілку. Керівництво району клопотатиме перед головою обладміністрації та президентом України про відзначення хлопця урядовою нагородою.

Зараз ви читаєте новину «Іван Яковенко витягнув з води Мар"яну Лешик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі