четвер, 18 вересня 2008 21:00

Олександр Станчуляк ліпить динозаврів із пластиліну

Понад 150 робіт із пластиліну виставили у Вінницькому музеї гончарного мистецтва ім. Луцишина. Це переважно фігурки динозаврів та героїв українських народних казок заввишки 3–5 см. Їх автор — 9-річний Олександр Станчуляк із села Трибусівка Піщанського району.

— У нас уперше проходить персональна виставка такого маленького майстра, — каже завідувач музею Валентина Добровольська, 22 роки.

Серед робіт є 15 настінних панно.

— Олександр винайшов нову техніку — мозаїка з пластиліну, — продовжує Валентина Добровольська. — Він ліпить кульки, потім вкраплює їх зубочистками на ескіз. Спочатку основою був картон, потім Сашко почав наносити мозаїку на кришки з-під оселедців.

Уперше пластилін потрапив до рук хлопчика у 4 роки. Він одразу почав ліпити фігурки тварин. Найбільше любить ліпити динозаврів.

— Рік тому я купила Саші коробку пластиліну із картинкою, яку потрібно було перенести на папір, і заліпити пластеліном, — розповідає мати хлопця 50-річна Тетяна Станчуляк. — Йому не дуже сподобалося. І Саша зробив по-своєму, скрутив маленькі кульки і заповнив ними малюнок. Так придумав мозаїку.

Сашко планує створювати об"ємні картини на деревині та навчитися працювати з глиною. Торік у всеукраїнському конкурсі "Весна на Поштовій вулиці" у столиці Станчуляк посів друге місце. Свої роботи він лише дарує.

– Із 22 вересня у нашому музеї буде проходити регіональний пленер гончарів, – розповідає Добровольська. – То в Саші буде нагода повчитися гончарній справі.


Виставка "Художні мініатюри з пластиліну" триватиме до 22 вересня з 9.00 до 18.00, крім вихідних. Квиток — 5 грн для дорослих, 2 грн для студентів, 1,5 грн для учнів та дітей. Адреса: Вінниця, вул. Кожедуба, 11 (район Старого міста), тел. (0432) 68 82 74

Зараз ви читаєте новину «Олександр Станчуляк ліпить динозаврів із пластиліну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі